Уряд не підтримує ідею НКРЕКП про введення RAB-тарифу

Уряд не підтримує ідею НКРЕКП про введення RAB-тарифу

Укрінформ
Кабінет міністрів України не підтримує ідею Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про введення в Україні RAB-тарифу на електроенергію.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду 9 серпня, повідомляє Урядовий портал. 

«Ніяким чином це (введення тарифу) не може вплинути на ціну на електроенергію для громадян. Так званий RAB-тариф, який ввела НКРЕКП, не підтримується і не може бути підтриманий урядом. Я не підтримую, як Прем’єр-міністр, і знаю думку міністрів. Ми вважаємо, що він (тариф) необ’єктивний, несправедливий, не відповідає умовам прозорості і може привести до зайвих витрат", - підкреслив Гройсман.

Він додав, що така схема, яку НКРЕКП запроваджує, працювати не може.

Читайте також: Обсяг будівництва українських доріг зростатиме - Гройсман

За словами Гройсмана, наразі ринкова кон’юнктура дозволяє говорити про зниження ціни на електроенергію.

«Ми маємо можливість об’єктивного та відкритого формування ціни, я зацікавлений в тому, аби ціна знижувалася», - додав Глава уряду.

Він підкреслив, що НКРЕКП – незалежний орган, але позиція уряду «буде голосною». І саме тому Гройсман вже доручив міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, віце-прем’єру Володимиру Кістіону та першому віце-прем'єр-міністру України - міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву провести аналіз розрахунків, обговорити його з експертним середовищем та озвучити пропозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-