Уряд представив завдання і показники розвитку до 2030 року

Уряд представив завдання і показники розвитку до 2030 року

Укрінформ
Уряд представив комплекс завдань та показників розвитку відповідно до зобов'язань досягти Цілей сталого розвитку (ЦСР) до 2030 року.

Про це йшлося під час презентації в п'ятницю національної доповіді «Цілі сталого розвитку: Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суспільне бачення розвитку України до 2030 року охоплює такі орієнтири для досягнення, як добробут та здоров'я населення, що забезпечуватимуться інноваційним розвитком економіки, побудованому на сталому використанні природних ресурсів», - йдеться в презентації доповіді, підготовленій Мінекономрозвитку.

Як зазначив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, доповідь є основою для майбутнього планування розвитку. За його словами, у доповіді викладено узгоджене бачення уряду, Президента і парламенту напрямків розвитку України.

У доповіді представлені результати адаптації 17 глобальних ЦСР з урахуванням національної специфіки, зокрема: подолання бідності; подолання голоду, розвиток сільського господарства; міцне здоров'я і благополуччя; якісна освіта; гендерна рівність; чиста вода та належні санітарні умови; доступна та чиста енергія; гідна праця та економічне зростання; промисловість, інновації та інфраструктура; скорочення нерівності.

Читайте також: Посадовця Пенітенціарної служби підозрюють в організації катувань - Луценко

При цьому визначено, що базовими принципами діяльності держави в напрямі забезпечення економічного зростання мають стати, зокрема: «орієнтація на використання передусім власних ресурсів, мінімізація зовнішніх запозичень та використання їх виключно з метою розвитку, а не підтримання поточного існування, всебічне сприяння розвитку підприємницької діяльності».

Глобальні ЦСР були затверджені у 2015 році на саміті ООН з питань сталого розвитку. За ініціативи уряду та сприяння систем ООН в Україні протягом року тривав відкритий процес адаптації цих цілей до нацумов. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-