Ліптон: МВФ закликає владу України створити антикорупційний суд

Ліптон: МВФ закликає владу України створити антикорупційний суд

Укрінформ
Створення антикорупційного суду в Україні є важливим наступним кроком у боротьбі з корупцією, і Міжнародний валютний фонд закликає уряд країни зробити цей крок.

На цьому наголосив перший заступник голови МВФ Девід Ліптон в інтерв'ю "Економічній правді". 

За його словами, "боротьба з корупцією вимагає дуже комплексного підходу, чого не може зробити одна-єдина установа". 

"Потрібні сильне обвинувачення, правильні судді, виконання судових рішень. Це непростий процес. Створення НАБУ було важливим досягненням. Ми, безумовно, погоджуємося, що створення антикорупційного суду є важливим наступним кроком. Ми закликаємо уряд зробити цей крок", - зазначив Ліптон.

Читайте також: Ліптон: 25 років чую, що земельна реформа в Україні неможлива. Потрібен компроміс

Як повідомляв Укрінформ, раніше у п'ятницю, 15 вересня, на відкритті 14-го Щорічного міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія" Президент Петро Порошенко заявив, що створення антикорупційного суду може забрати півтора-два роки, тому доцільно спершу створити антикорупційну палату, яка змогла б запрацювати вже наступного місяця.

У липні цього року президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами саміту Україна-ЄС заявив, що Євросоюз не наполягає на створенні спеціалізованого антикорупційного суду в Україні та як проміжний варіант згоден на антикорупційну палату в рамках наявної судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-