Штраф у 172 мільярда: ВСУ визнав скаргу Газпрому необґрунтованою

Штраф у 172 мільярда: ВСУ визнав скаргу Газпрому необґрунтованою

Укрінформ
Верховний суд України не прийняв заяву російського ПАТ "Газпром" щодо розгляду скарги на стягнення 172 млрд грн штрафу та пені, нарахованих Антимонопольним комітетом України.

Про це повідомили Укрінформу в четвер у прес-службі суду.

"Колегія суддів Судової палати у господарських справах Верховного суду України, розглянувши заяву ПАТ "Газпром" про перегляд Верховним судом України постанови Вищого господарського суду, не знайшла підстав для висновку про неоднакове застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах за однакових встановлених судом фактичних обставин у наданих рішеннях суду касаційної інстанції. Таким чином, відсутні передбачені статтею 11116 Господарського процесуального кодексу України підстави для перегляду рішень господарських судів у вказаній справі", - йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення колегія суддів Судової палати у господарських справах ухвалила 11 вересня.

У лютому 2016 року АМКУ ухвалив рішення накласти на російський Газпром штраф у сумі 85,9 млрд грн, або близько 3,2 млрд дол., через порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Газпром пройшов всі судові інстанції, однак суди залишили без розгляду скарги російської компанії.

Читайте також: Газпром вже дійшов до Верхового суду Україні зі скаргою на штраф АМКУ

Згодом АМКУ нарахував 100% пені на 85,9 млрд грн штрафу ПАТ "Газпром" у сумі 85,966 млрд грн.

У грудні 2016 року Господарський суд Києва задовольнив позов АМКУ щодо примусового стягнення штрафу і пені з Газпрому у сумі 172 млрд грн.

Газпром оскаржив таке рішення у Київському апеляційному господарському суді, однак 22 лютого суд апеляційної інстанції відхилив скаргу російської компанії, а пізніше таке саме рішення ухвалив Вищий господарський суд України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-