У серпні пожвавішало банківське кредитування - НБУ

У серпні пожвавішало банківське кредитування - НБУ

Укрінформ
У серпні 2017 року банківська система продовжила нарощувати кредитний портфель у національній валюті – він зріс на 1,7% м/м. Це відбувалося за рахунок кредитів.

Про це Укрінформ повідомив Національний банк України.

Зокрема, залишки за гривневими кредитами, наданими корпоративному сектору, збільшилися на 1,3% м/м, сектору домашніх господарств – на 4,1% м/м.

Динаміку заборгованості за кредитами в іноземній валюті в доларовому еквіваленті визначали кошти домашніх господарств, залишки яких продовжували скорочуватися (вони знизилися на 1,3% м/м). Залишки за валютними кредитами, наданими корпоративному сектору, залишилися на рівні попереднього місяця.

Читайте також: В НБУ заявляють про подальше посилення ризиків збільшення інфляції

У серпні тривало подальше поступове здешевлення вартості кредитів у національній валюті для населення. За підсумками місяця їх вартість знизилася на 1.3 в. п. порівняно з липнем, з початку року – на 2.3 в. п. Водночас вартість кредитів у національній валюті для бізнесу незначно зросла – на 0.3 в. п., а з початку року – скоротилася на 2.0 в. п.

Динаміка відсоткових ставок за новими гривневими депозитами у серпні була різноспрямованою. Вартість банківських депозитних продуктів у національній валюті для населення продовжувала знижуватися – на 0.8 в. п. до 11,4%, за вкладами бізнесу відбулося незначне зростання – на 0.2 в. п. до 8,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-