Супрун: Ліки закуповуватимемо через систему ProZorro

Супрун: Ліки закуповуватимемо через систему ProZorro

Укрінформ
Створювана нині національна закупівельна агенція буде закуповувати ліки за міжнародними стандартами і робитиме це через систему ProZorro. 

На цьому наголосила в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми створюємо закупівельну агенцію, яка буде працювати в Україні, і ця агенція буде закуповувати ліки через систему ProZorro, але також і виходити на світовий ринок, щоб ми могли отримувати найбільш якісні ліки і найкращі ціни", - сказала Супрун. 

Принагідно вона поінформувала, що проект створення стратегії діяльності закупівельної агенції вже викладено на сайті Кабінету міністрів. 

Читайте також: МОЗ не радить вживати ліки російського виробництва

Супрун також зазначила, що передання функції закупівель ліків для України у міжнародні організації було тимчасовим явищем.

"Коли закон у 2015 році проголосували у Верховній Раді, не було системи ProZorro і тому передали на міжнародні організації, щоб знизити корупцію. Ми маємо звіт від Рахункової палати, що це був правильний крок, що на 38% знижені ціни і правильно, що ми це зробили", - додала Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-