МОЗ не радить вживати ліки російського виробництва

МОЗ не радить вживати ліки російського виробництва

Укрінформ
У МОЗ України є достатня кількість людського протиправцевого імуноглобуліну європейського виробництва.

Про це повідомили у прес-службі МОЗ. 

"Препарат, рекомендований для лікування правцю основними міжнародними протоколами, має прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров’я та відповідає стандартам GMP", - йдеться у повідомленні.

Разом із тим, Міністерство охорони здоров’я України не рекомендує використовувати препарати російського виробництва, особливо імунобіологічні. Ці препарати не зареєстровані в Україні, не мають жодного міжнародного сертифікату якості, а також, через відсутність офіційної дистрибуції в країні завозяться протизаконно, а отже, немає ніякої гарантії щодо дотримання холодового ланцюга.

Читайте також: Сексизм у Раді: Супрун обурена “фантазіями” депутатів на тему вагітних школярок

"Щодо останнього випадку правцю в Україні у нещепленої дитини в Хмельницькому, повідомляємо, що після того, як в МОЗ надійшло про це повідомлення, у Хмельницький була направлена потрібна кількість імуноглобуліну, лікарів і батьків поінформували. Імуноглобулін ввели дитині о 10 ранку 5 вересня. Попри це, увесь день до МОЗ надходили повідомлення про пошуки протиправцевої сироватки російського виробництва для цієї самої дитини", - зазначили у міністерстві.

У МОЗ закликали батьків робити щеплення своїм дітям і самим ревакцинуватися кожні десять років. Вакцини є безпечними і надійними, а незначні побічні реакції переносяться набагато легше і проходять без наслідків, на відміну від правцю.

Інформація про наявність вакцини.

Календар профілактичних щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-