В Одесі залізничники 5 країн погодили транспортний маршрут Південь – Захід

В Одесі залізничники 5 країн погодили транспортний маршрут Південь – Захід

Укрінформ
Очільники залізниць України, Ірану, Азербайджану, Грузії та Польщі домовилися про співпрацю у розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь - Захід.

Про це Укрінформу повідомила ПАТ "Українська залізниця".

"Керівники залізниць п’яти країн: України, Ірану, Азербайджану, Грузії та Польщі – 7 вересня підписали в Одесі протокол засідання Координаційного комітету з розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь – Захід. Проект з розвитку маршруту передбачає організацію контейнерних вантажоперевезень з Індії/країн Перської затоки через Іран, Азербайджан, Грузію, Україну, Польщу до країн ЄС і зворотно", - йдеться у повідомленні.

Очільник ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов повідомив, що товариство відновлюватиме на цьому маршруті повноцінну роботу двох поромів, у перспективі вже в наступні місяці планується знайти механізм спільно з Грузією та Азербайджаном для задіяння в роботу на цьому міжнародному маршруті одного з поромів. Також розвиватиметься залізнична інфраструктура між станціями Поромна та Ізов – це понад 900 км міжнародного маршруту територією України. 

Читайте також: Greenbrier зацікавлена у будівництві близько 10 тисяч вагонів для Укрзалізниці

Як зазначив голова правління ЗАТ «Азербайджанські залізниці» Джавид Гурбанов, потенціал міжнародного маршруту - понад 70 млн тонн вантажів.

Учасники проекту застосують наскрізні тарифи, що має сприяти залученню додаткових вантажів на міжнародний маршрут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-