Greenbrier зацікавлена у будівництві близько 10 тисяч вагонів для Укрзалізниці

Greenbrier зацікавлена у будівництві близько 10 тисяч вагонів для Укрзалізниці

Укрінформ
В Україні близько 10 тис. вагонів може побудувати американська компанія Greenbrier, яка раніше висловила наміри про створення лізингової компанії спільно з ПАТ "Українська залізниця".

Про це повідомляється на сайті міністерства інфраструктури України.

"Керівництво компанії Greenbrier висловило зацікавленість у співпраці з ПАТ «Укрзалізниця». У намірах компанії є будівництво близько 10 000 вагонів в Україні з максимальною локалізацією виробництва", - йдеться у повідомленні.

У рамках співпраці Greenbrier та Укрзалізниці передбачається також участь міжнародних фінансових інституцій.

Заступник міністра інфраструктури Надія Казначеєва зазначила, що вихід компанії Greenbrier на український ринок може стати важливим кроком для розвитку залізничних перевезень, а також є потужним сигналом для інших іноземних інвесторів.

"Міністерство інфраструктури дуже зацікавлене і підтримує таких інвесторів, як Greenbrier, оскільки це не тільки фінансові інвестиції, але й впровадження міжнародного досвіду ефективного управління залізничними вагонами", - зазначила вона.

Читайте також: Укрзалізниця: Транспортним маршрутом Південь-Захід вантаж дістанеться втричі швидше

Нагадаємо, у липні 2017 року екс-очільник ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун заявив, що підприємство планувало спільно з американськими компаніями Amsted Rail і The Greenbrier Companies створити лізингову компанію, яка надаватиме вагони українським перевізникам.

Як пізніше повідомляв Укрінформ в ексклюзивному коментарі, проект створення лізингової компанії ПАТ "Укрзалізниця" спільно з американською The Greenbrier Companies наразі не має розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-