Укрзалізниця: Транспортним маршрутом Південь-Захід вантаж дістанеться втричі швидше

Укрзалізниця: Транспортним маршрутом Південь-Захід вантаж дістанеться втричі швидше

Укрінформ
В Одесі з 6 вересня почала працювати робоча група з розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь-Захід за участю експертів-залізничників з п'яти країн.

Про це Укрінформу повідомили в ПАТ "Українська залізниця".

"Сьогодні, 6 вересня, в Одесі почала працювати робоча група з розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь-Захід. Її учасники - залізничники з 5 країн: України, Ірану, Азербайджану, Грузії та Польщі. Проект з розвитку маршруту передбачає організацію контейнерних вантажоперевезень з Індії/країн Перської затоки через Іран, Азербайджан, Грузію, Україну, Польщу до країн ЄС і зворотно", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в Укрзалізниці, доставляти вантажі цим транспортним маршрутом вдасться втричі швидше, ніж альтернативними - 12 днів замість 35-37 днів.

Наразі здійснюється робота щодо розвитку перевезень контейнерних вантажів на маршруті, також розроблені єдині тарифи і єдині документи. 

Читайте також: Нові вагони для Укрзалізниці: не зовсім інноваційні, зате - українські

Окрім удосконалення інфраструктури, група працюватиме над залученням на транспортний маршрут великих обсягів вантажів.

"Розвиток міжнародного транспортного маршруту Південь-Захід сприятиме зміцненню економічних відносин між країнами-учасниками проекту, збільшенню транзитної пропускної спроможності та експортно-імпортного потенціалу, покращенню товарообігу цим транспортним маршрутом, кращому доступу країн-учасниць проекту до міжнародного ринку транспортно-логістичних послуг", - зазначають в Укрзалізниці.

Експерти робочої групи з розвитку міжнародного транспортного маршруту також розпочали роботу над положенням про Координаційний комітет з розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь - Захід. Засідання Координаційного комітету з розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь - Захід відбудеться 7 вересня.

Маршрут Південь-Захід (5311 км) пролягає через Славкув - Поромну (1364 км), Поромну - Батумі (1050 км), Батумі - Баку - Астару (982 км), Астару -Бендер-Аббас (1915 км).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-