Міненерго: Нафтогаз порушив закон, оголосивши про закупівлю послуг з управління ГТС

Міненерго: Нафтогаз порушив закон, оголосивши про закупівлю послуг з управління ГТС

Укрінформ
Міненерго заявляє, що НАК "Нафтогаз України" порушив законодавство, оголосивши процедуру закупівель інвестиційно-банківських послуг, пов'язаних із відокремленням від компанії діяльності з транспортування газу. 

Про це повідомляється на сторінці Міністерства у Facebook.

"Нафтогаз самовільно перебрав функції Кабміну. Оголошена процедура про інвестиційно-банківські послуги, пов'язані із забезпеченням відокремлення діяльності з транспортування природного газу, включаючи залучення кваліфікованого партнера до управління ГТС прямо суперечить статті 21 ЗУ "Про ринок природного газу", якою регламентовано що лише уряд України розробляє та затверджує умови конкурсу залучення партнерів ГТС", - йдеться у заяві.

Читайте також: Нафтогаз підписує договори на новий опалювальний сезон без визначеної ціни на газ

Нагадаємо, вчора під час засідання Кабміну міністр енергетики Ігор Насалалик також заявив, що  "Нафтогаз" фактично саботує процес своєї реструктуризації. 

Натомість сьогодні НАК «Нафтогаз України» запросив компанії, які надають послуги з оцінки активів, взяти участь у відкритих торгах на закупівлю послуг з визначення справедливої та ринкової вартості (оцінки) активів Нафтогазу та підприємств групи. Послуги закупаються у зв’язку з майбутнім відокремленням діяльності з транспортування природного газу. При цьому, як витікає з оголошення, оцінювати свої активи Нафтогаз планує два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-