Нафтогаз підписує договори на новий опалювальний сезон без визначеної ціни на газ

Нафтогаз підписує договори на новий опалювальний сезон без визначеної ціни на газ

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» розпочав підписання договорів на постачання газу з тепловиробниками на наступний опалювальний сезон попри відсутність офіційно оприлюдненої Кабінетом міністрів ціни.

Про це повідомляється на сайті компанії. 

"Зазвичай компанія у липні починає укладати договори із виробниками тепла на новий опалювальний сезон, однак досі відкладала цей процес, очікуючи на повідомлення МЕВПУ. Подальша затримка може привести до зриву початку опалювального сезону у жовтні. За таких умов Нафтогаз вимушений застосовувати при укладанні договорів з тепловиробниками ціну газу, яка зафіксована станом на 1 квітня 2017 року, хоча її рівень не відповідає розрахованому за постановою №187 та показникам дохідної частини затвердженого фінансового плану компанії на 2017 рік. У зв’язку з цим у договорах, що укладаються з тепловиробниками, фіксується зобов’язання сторін у разі визначення урядом іншої ціни прийняти нову ціну як обов’язкову", - наголосили у "Нафтогазі".

Читайте також: Київгаз заявляє, що столиця без гарячої води через борги Київенерго

У повідомленні також підкреслюється, що "Нафтогаз" знову звертається до Кабінету міністрів з проханням якнайшвидше визначити та опублікувати ціну газу для потреб населення на новий опалювальний сезон або внести відповідні зміни до постанови уряду №187.

"При укладанні договорів постачання газу за спеціальними обов’язками, компанія має керуватися вимогами постанови Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 року №187. Згідно цієї постанови, Міненерговугілля (МЕВПУ) до 1 липня було зобов’язане розраховувати за визначеною формулою та офіційно оприлюднити ціну на газ для цих споживачів на період з 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року. Незважаючи на численні звернення Нафтогазу, міністерство досі не виконало вимог цієї постанови", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-