Моніторинг ремонту доріг CoST має бути запущений на місцях - Омелян

Моніторинг ремонту доріг CoST має бути запущений на місцях - Омелян

Укрінформ
Корейська "прозора" система моніторингу якості будівництва CoST має бути застосована під час виконання ремонтних робіт на дорогах місцевого значення.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із директором Центру досліджень політики ПРООН в Сеулі Балашем Хорватом у рамках робочого візиту до міста, йдеться на сайті Мінінфраструктури.

«Корейський досвід щодо забезпечення прозорості будівництва за бюджетні кошти є дуже корисним та показовим для процесу реформування в Україні. Це зразок досконалої та високоефективної єдиної системи управління проектами та системи інформування про стан будівництва», - наголосив Омелян.

За його словами, досвід CoST вже вийшов за межі дорожнього господарства і застосовується урядом в інших галузях.

Міністр інфраструктури України наголосив, що з 2018 року Україна проводить процес децентралізації дорожнього господарства і 120 тис. кілометрів доріг буде передано на муніципальний рівень.

«Тому вкрай важливим є розширення моніторингу системи CoST на дороги місцевого значення». Володимир Омелян також подякував представникам ПРООН за підтримку в запровадженні ініціативи CoST в Україні.

Читайте також: Український лоукост може з'явитися наступного року - Омелян

Директор Центру досліджень політики ПРООН в Сеулі Балаш Хорват надав високу оцінку роботі Міністерства інфраструктури та запевнив у підтримці ініціатив Міністерства з боку ПРООН.

Нагадаємо, у липні 2016 року за ініціативи ПРООН в Україні та Міністерства інфраструктури відбувся семінар щодо обміну досвідом між Республікою Корея та Україною з питань підвищення прозорості у сфері будівництва за бюджетні кошти. Співорганізатором зустрічі виступила Ініціатива CoST в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-