Гройсман: Грошей на пенсійну реформу вистачить

Гройсман: Грошей на пенсійну реформу вистачить

Укрінформ
У державному бюджеті достатньо грошей, щоб запровадити перший рівень пенсійної реформи з 1 жовтня.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні круглого столу «Урядова пенсійна реформа – перший крок на шляху побудови сучасного пенсійного забезпечення в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Український уряд накопичив достатньо ресурсів, щоб уже з 1 жовтня впровадити цю реформу у життя”, - сказав Гройсман.

Він уточнив, що у разі ухвалення парламентом відповідного закону з 1 жовтня планується провести перший рівень пенсійної реформи, здійснивши осучаснення пенсій та скасувавши 15-відсотковий податок на пенсії для працюючих пенсіонерів.

Читайте також: Гройсман закликає Раду об’єднатися, щоб прийняти правильні рішення

Глава уряду підкреслив, що нагальним завданням наразі є консолідація парламентаріїв для голосування за реформу. Він додав, що профільний комітет ВР вже найближчими днями розгляне проект пенсійної реформи на своєму засіданні.

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада 282-ма голосами підтримала у першому читанні законопроект № 6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

Крім того, документом пропонується перегляд умов призначення пенсії за віком у 60 років з 1 січня 2018 року. Планується передбачити, що в 60 років виходитимуть на пенсію ті особи, які на 1 січня 2018 р. мали 25 років страхового стажу, а діапазон вимоги щодо страхового стажу щороку буде збільшуватися на 12 місяців до досягнення 35 років у 2028 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-