Перший заступник директора-розпорядника МВФ прибуде до Києва

Перший заступник директора-розпорядника МВФ прибуде до Києва

Оновлено
Укрінформ
Перший заступник Директор-розпорядника МВФ Девід Ліптон відвідає Київ з 12 по 14 вересня.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Міжнародного валютного фонду.

За інформацією прес-служби, Ліптон прибуде для обговорення з керівництвом країни поточної економічної ситуації та прогресу в реалізації програми реформ, що підтримується МВФ.

Читайте також: Реформи потрібні Україні, а не міжнародним фінансовим інституціям - Данилюк

П'ятий транш МВФ Україні на суму $1,9 млрд був запланований на червень-липень. Проте надання цього траншу було відтерміноване.

Згідно із Меморандумом про співпрацю з МВФ серед першочергових зобов'язань України - проведення пенсійної, земельної реформи та зняття мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Водночас 20 липня 2017 року офіційний представник МВФ Вільям Мюррей заявив, що МВФ не виносить як обов'язкову вимогу щодо ухвалення земельної реформи в Україні для виділення наступного траншу в рамках програми розширеного кредитування EFF. "Земельна реформа – це важлива частина програми, її потрібно продумати, за найважливішими деталями, і для цього потрібен час – пізніше в нинішньому році. Але важливо, щоб влада продовжувала цю роботу", - зауважив представник Фонду.

Водночас він підкреслив, що четвертий огляд програми Радою директорів МВФ, за підсумками якого ухвалюватиметься рішення щодо наступного траншу, може бути завершений після імплементації інших необхідних реформ. "Наша увага в цьому огляді зосереджується на пенсійній реформі, приватизації, а також забезпеченні ефективних результатів боротьби з корупцією", - зазначив представник Фонду.

Мюррей підкреслив, що програма EFF триває, крім того, в її контексті й далі узгоджується енергетична й податкова політика країни.

На початку липня ц. р. міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю Bloomberg заявив, що отримання Україною нового траншу МВФ відбудеться восени.

Наприкінці серпня ЗМІ повідомили, що місія Міжнародного валютного фонду прибуде до України у середині вересня.

4 вересня міністр фінансів Олександр Данилюк написав на своїй сторінці у Facebook, що співпраця з МВФ і Світовим банком необхідна Україні для надання впевненості іноземним інвесторам і партнерам у тому, що країна рухається правильним шляхом і що реформи буде продовжено.

«Реформи, які ми впроваджуємо в рамках співпраці з МВФ і Світовим банком, потрібні не міжнародним фінансовим інституціям, а нам. Цих змін від нас вимагає українське суспільство. Саме майбутнє нашої країни вимагає земельної та пенсійної реформ, приватизації державних підприємств, бюджетної дисципліни, реформи Державної фіскальної служби тощо», - зауважив Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-