Реформи потрібні Україні, а не міжнародним фінансовим інституціям - Данилюк

Реформи потрібні Україні, а не міжнародним фінансовим інституціям - Данилюк

Укрінформ
Співпраця з МВФ і Світовим банком необхідна Україні для надання впевненості іноземним інвесторам і партнерам в тому, що країна рухається правильним шляхом, і що реформи буде продовжено.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр фінансів Олександр Данилюк.

«Реформа охорони здоров'я, Національне антикорупційне бюро, чиста вода у Франківську, електронні декларації, дорога Київ-Харків та електростанція у Кам'янці. Що спільного між цими проектами? Це проекти, над якими ми працювали та працюємо разом з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком. Цю співпрацю ми почали рівно 25 років тому. Ми разом будуємо інституції, впроваджуємо структурні реформи та реалізуємо спільні інфраструктурні проекти», - написав Данилюк.

Він зазначив, що за 26 років, з відновлення незалежності, наша країна переживала злети і падіння. Те саме можна сказати і про нашу роботу з міжнародними фінансовими організаціями. Україна не раз розпочинала програми МВФ. З 1994-го по 2013-ий їх було п'ять. І жодна не була доведена до кінця. Кожного разу отримували кілька траншів на початку, і на цьому все закінчувалося, оскільки влада не хотіла або не була спроможна виконати взяті на себе зобов'язання.

Читайте також: Світовий банк за 25 років вклав в українські проекти $11,6 мільярда

Коли ми починали шосту програму МВФ в 2015 році, наша країна була в дуже складній ситуації: війна, економічна нестабільність, високий рівень інфляції, стрімке падіння ВВП, девальвація гривні. Допомога МВФ тоді була необхідна як повітря і Україна її отримала. Макроекономічна ситуація стабілізувалася. В 2016 році відновилося економічне зростання. Країна ожила. І зараз співпраця з МВФ і Світовим банком необхідна нам для надання впевненості іноземним інвесторам і партнерам в тому, що Україна рухається правильним шляхом і що реформи буде продовжено. Успішна співпраця з МВФ і Світовим банком є індикатором нашого прогресу в реформах, на який, зокрема, орієнтуються інвестори.

«Реформи, які ми впроваджуємо в рамках співпраці з МВФ і Світовим банком потрібні не міжнародним фінансовим інституціям, а нам. Цих змін від нас вимагає українське суспільство. Саме майбутнє нашої країни вимагає земельної та пенсійної реформ, приватизації державних підприємств, бюджетної дисципліни, реформи Державної фіскальної служби тощо», - зауважив Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-