Нацбанк долучився до розробки проекту з фінмоніторингу

Нацбанк долучився до розробки проекту з фінмоніторингу

Укрінформ
Національний банк України долучився до підготовки проекту Незалежної Асоціації банків України (НАБУ), мета якого - налагодити комунікацію та обмін досвідом банків у питаннях фінансового моніторингу.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Першим кроком на шляху реалізації проекту стала публікація найкращих практик банків, зібраних та впорядкованих в одному документі, оприлюдненому на сайті НАБУ», - йдеться в повідомленні.

Зі слів директора Департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігоря Берези, НБУ підтримує ініціативу банківської спільноти та дії Незалежної Асоціації банків, яка взяла на себе важливу місію опрацювати, систематизувати та оприлюднити найкращі практики з досвіду банків, набутого ними під час виконання вимог законодавства з фінансового моніторингу. 

«Це дозволить іншим банкам оперативно отримувати інформацію про такі практики та використовувати її у своїй щоденній роботі. Національний банк вдячний усім, хто допоміг підготувати документ, який, я впевнений, стане гарним практичним "посібником" з фінмоніторингу для банків України", - зазначив Береза.

Читайте також: З моменту "народження" гривня впала до долара в 14,5 раза - НБУ

Метою застосування банками практичних рекомендацій є попередження проведення клієнтами банків ризикових схемних операцій, аналіз яких має здійснюватися на постійній основі по суті, а не формально. Крім того, практичні рекомендації наглядно ілюструють застосування банками ризик-орієнтованого підходу у різних проекціях. Ідея заснування інформаційного фінансового посібника не нова. Вона активно використовується у США та Європі. Так, у Великобританії існує об`єднана керівна група по боротьбі з відмиванням коштів (JMLSG), що складається з провідних британських торгових асоціацій в галузі фінансових послуг. Вони збирають кращі практики англійських банків, які дають можливість виявлення схемних операцій виведення капіталу та ухилення від надання джерел надходження коштів.

За словами Берези, Національний банк й надалі спільно працюватиме із банківською спільнотою над проектами, що допоможуть удосконалити систему боротьбу з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-