Депутат каже, що за три тижні Україна може визнати Bitcoin

Депутат каже, що за три тижні Україна може визнати Bitcoin

Укрінформ
Рада фінансової стабільності розглядає можливість узаконити криптовалюти в Україні. За три тижні може бути оприлюднена спільна позиція з цього питання НБУ, Мінфіну, НКЦПФР та інших регуляторів.

Про це за підсумками засідання Ради 31 серпня повідомив народний депутат Олексій Машак.

"Сьогодні відбулося засідання (Ради фінансової стабільності, - ред.), де пообіцяли врегулювати статус Bitcoin. Моє враження від наради. Більше позитиву ніж страхів", - зазначив депутат.

Як зазначає нардеп, прихильники криптовалют відзначають щонайменше два позитивних моменти для України.

"Перше, є спільне усвідомлення. Bitcoin-, blockchain- та інші крипто-спільноти варто захистити та зберегти. Це українська конкурентна перевага. Друге, невизначеність правового статусу не може бути причиною для наїзду силових органів", - зазначив він.

Читайте також: У ДФС назвали Bitcoin "грошовим сурогатом"

За словами Мушака, наразі готується спільна позиція НБУ, МінФіну, НКЦПФР та інших регуляторів з цього приводу.

"Було навіть бажання зараз оголосити, що Bitcoin та Blockchain - це не зло та не заборонений. Але вирішили взяти 3 тижні для роботи Task Force. Щоб більш грунтовно. Спільна позиція буде опублікована на сайтах всіх регуляторів", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, у Державній фіскальній службі наполягають на тому, що криптовалюта Bitcoin не може бути засобом платежу. Зокрема, у ДФС указують на ст. 99 Конституції України, якою визначено, що грошовою одиницею України є гривня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-