Ахметівський офшор прибрав до рук вже п’ять енергокомпаній

Ахметівський офшор прибрав до рук вже п’ять енергокомпаній

Укрінформ
Переможцем аукціонів з продажу блокпакетів акцій Дніпроенерго і Дніпрообленерго визнана компанія ORNEX LIMITED, що входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова.

Такі дані з’явилися на офіційному сайті Фонду держмайна.

Як повідомлялося, пакет 25% акцій "Дніпрообленерго" проданий за 1,468 мільярда гривень. У ході торгів ціна виросла на 113% із стартової 470 млн грн.

25-відсотковий пакет акцій "Дніпроенерго", попри те, що на участь в аукціоні було подано дів заявки, проданий за стартовою ціною 728,236 млн грн.

Читайте також: Київенерго нарахувало жителям столиці 3,6 мільярда боргу за тепло

Як повідомлялося, позаминулого тижня Фонд держмайна продав блокуючі пакети акцій трьох з восьми енергетичних компаній, що були виставлені на біржові аукціони. Усі три пакети – ПАТ "Донецькобленерго", ПАТ "Західенерго" та ПАТ "Київенерго" – купила кіпрська компанія Ornex, що входить до групи СКМ мажоритарного власника цих енергокомпаній Ріната Ахметова.

Таким чином, безпосередні компанії Ахметова та афілійовані з ними структури наразі володіють 96,5% акцій "Донецькобленерго"; 97,2% акцій "Західенерго" та 97,4% "Київенерго", 97,9% акцій "Дніпроенерго" і 76,56% акцій "Дніпрообленерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-