Провідна нафтопереробна компанія Європи почала поставки газу в Україну

Провідна нафтопереробна компанія Європи почала поставки газу в Україну

Укрінформ
PKN Orlen у серпні, крім нафтопродуктів, почав поставляти в Україну і природний газ.

Про це enkorr повідомили в «Консалтинговій групі А-95» з посиланням на власне дослідження.

Єдиним одержувачем ресурсу поки є ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна». Газ надходить через газовимірювальну станцію «Германович» на польському кордоні. За оперативними даними, в першій половині серпня PKN Orlen поставив в Україну до 6 млн куб. м.

PKN Orlen, крім трейдингу природним газом, через свою дочірню компанію Orlen Upstream займається і його видобуванням у Польщі і Канаді. У першому півріччі 2017 середньодобовий видобуток газу у Польщі становив 1,3 тис. Бне /добу (близько 200 тис. куб. м/добу).

Читайте також: Скраплений газ має подешевшати до осені - Порошенко

За результатами 7 міс. 2017 року, за даними «Консалтингової групи А-95», група PKN Orlen поставила в Україну близько 360 тис. т бензинів і дизпалива, що становить 10,5% в структурі імпорту.

Як повідомляв enkorr, SOCAR вийшов на ринок природного газу України наприкінці 2016 року і вже в середині 2017 року став одним з найбільших імпортерів ресурсу.

Довідка. PKN Orlen - одна з найбільших в Центральній Європі нафтопереробних компаній. Управляє сімома НПЗ: у Польщі (3), Чехії (3) і Литві (1), включаючи ультрасучасний НПЗ у Плоцьку. Також PKN Orlen управляє мережею з 2679 АЗС: 1749 в Польщі, 565 в Німеччині, 339 в Чехії і 26 в Литві. Група є одним з найбільших постачальників нафтопродуктів в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-