Нафта помірно подешевшала на тлі негативу на біржах США й Азії

Нафта помірно подешевшала на тлі негативу на біржах США й Азії

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю знижуються, йдучи за загальним трендом на ринках США й Азії.  

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою у вересні впали в ціні на 0,13% до $47,03 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent з поставкою у жовтні подешевшала на 0,12% до $50,97 за барель.

Тренд на зниження цін на біржах США й Азії був спровокований зростанням сумніву трейдерів щодо реалізації обіцяних президентом США Дональдом Трампом економічних реформ у країні. Раніше Трамп планував зупинити програму з охорони здоров'я попереднього президента США Барака Обами Obamacare, але сенат проголосував проти нового законопроекту. Крім того, Трамп раніше висловлювався з приводу розвитку інфраструктури в країні, проведення податкової реформи і вжиття заходів економічного стимулювання, але конкретних коментарів щодо цих планів, яких чекають інвестори, не було.

Аналітики зазначають, що зниження цін на нафту відбувається навіть на тлі позитивної статистики зі зниження тижневих запасів нафти у США. У четвер американська аналітична компанія Genscape повідомила про те, що за тиждень, що завершився 15 серпня, запаси на найбільшому у США терміналі в Кушинзі знизилися більш як на 1 мільйон барелів. Раніше на тижні управління енергетичної інформації міненерго (EIA) США повідомляло також про зниження комерційних запасів нафти в країні на 8,9 мільйона барелів, або на 1,9% - до 466,5 мільйона барелів. Експерти вважали, що запаси знизилися лише на 0,64%.

"Це зниження запасів за тиждень було найбільш значним з вересня поточного року", - цитує агентство Рейтер аналітиків банку ANZ.

Читайте також: Екс-канцлер Німеччини Шредер готовий працювати на "Роснефть"

Трейдери також чекають дані про кількість бурових установок у США за підсумками тижня від американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a також GE Company (BHGE), які будуть опубліковані пізніше в п'ятницю.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,85 долара за барель, що на 18 центів нижче рівня закриття торгів ($51,03).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-