Укрзалізниця: Неякісне зерно - причина скупчення вагонів біля портів

Укрзалізниця: Неякісне зерно - причина скупчення вагонів біля портів

Укрінформ
У ПАТ "Українська залізниця" заявляють про значні затримки з розвантаженням вагонів портовими елеваторами, що призводить до скупчення зерновозів.

Про це повідомила ПАТ "Українська залізниця".

"З початку серпня значно погіршилася ситуація з вивантаженням зернових вантажів портовими елеваторами, що призводить до простоїв зерновозів та скупчення завантажених вагонів на підходах та на коліях станцій", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на станції Чорноморськ-Порт (одержувач СП ТОВ «Трансбалктермінал») щодоби залишаються нерозвантаженими в середньому 62 вагони; на станції Одеса-Порт (одержувач ПрАТ «Укрелеваторпром») - 106 вагонів; також на ст. Одеса-Порт (одержувач «Олімпекс Купе Інтернейшнл») - 63 зерновози.

Читайте також: Укрзалізниця: 62% пасажирських вагонів - без кондиціонерів

Як зазначають у компанії, нерідко вагони затримуються через неякісний вантаж, що не може пройти санітарно-епідеміологічний контроль. Зокрема, на станції Чорноморська (ТІС) (одержувач ТОВ «Трансінвестсервіс») минулого тижня затримано 315 зерновозів з неякісним зерном, а на станції Хімічна (того ж адресата) - 264 вагони; на ст. Чорноморська (одержувач ТОВ «Боріваж») - ще 54 од. дефіцитного рухомого складу. 

На станції Ксенієве (одержувач Іллічівський зерновий термінал) середньодобовий залишок становить 76 дефіцитних вагонів-зерновозів.  На станції Жовтнева (одержувач ТОВ «МСП Ніка-Тера) середньодобово простоюють нерозвантажені 290 вагонів та ще 21 - затримано через невідповідність вимогам санітарно-епідеміологічного контролю.

Залізничникам доводиться вводити конвенційні заборони на навантаження зернових у напрямках станцій, що не повертають вагони вчасно. 1 серпня 2017 року були запроваджені дві такі заборони, призначенням на станції, де складається найбільш незадовільна ситуація з вивантаженням - на ст. Чорноморськ-Порт (на адресу ТОВ «Транссервіс 2008» та Іллічівський Морський Порт). Також розглядаються запити на введення конвенцій до станції Чорноморськ-Порт-Екс. (на адресу ТОВ «Трансбалктермінал»); на ст. Одеса-Порт («Олімпекс купе інтернейшнл»  та ПрАТ «Укрелеваторпром») та на ст. Жовтнева (ТОВ МСП «Ніка-Тера»).

Загалом за 13 діб серпня залізниці України навантажили 1,331 млн тонн зерна та зернових вантажів. Найбільша частка зернових спрямована до портів Одеси та Миколаєва - наразі на Одещині знаходиться 6200 вагонів спрямуванням на порти, що становить понад 40% від загального парку хопер-зерновозів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-