Столична міська влада проінвентаризує об'єкти Київенерго

Столична міська влада проінвентаризує об'єкти Київенерго

Укрінформ
Київська міська влада наступного тижня планує затвердити склад комісії для інвентаризації об'єктів ПАТ "Київенерго" у зв'язку з припиненням у квітні наступного року договору з ним.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз настав етап інвентаризації (об'єктів Київенерго - ред.). Підготовлено розпорядження про створення комісії, яке має вийти наступного тижня. Ми запросили до участі в ній всіх голів фракцій Київради, і вони в цьому розпорядженні зазначені. Особисто виявив бажання брати участь Олександр Олександрович Омельченко", - сказав Пантелеєв.

Він додав, що зараз головне завдання - визначити, що Київенерго повинно передати місту, а також з'ясувати, чи в робочому стані перебуває те чи інше обладнання, яка його частина є комунальною, а яка приватною власністю, наскільки нагальною є потреба у модернізації і якою може бути її вартість тощо. Для того, щоб інвентаризація була проведена фахово, до неї буде залучено профільний інститут, сказав Пантелеєв.

"Тобто пішла робота з підготовки наступного рішення. А наступне рішення - це затвердження додаткової угоди, в якій буде прописано сценарій переходу (ПАТ "Київнерго" у комунальну власність - ред.), - зазначив Пантелеєв.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи є охочі прийти на зміну Київенерго, заступник голови КМДА зауважив, сьогодні мова йде про те, що місто повертає в своє управління теплоенергетику.

"Відносно бажаючих, то реальних бажаючих взяти на себе одразу цю відповідальність немає, тому що на сьогодні не модернізоване законодавство у цій сфері, система тарифоутворення ще не є стимулюючою. Тому, скажімо, є великі міжнародні фінансові компанії, з якими ми у постійному діалозі, але вони очікують від України, від Києва зміни підходів до роботи теплоенергетики в цілому, і тоді будуть більш серйозно розмовляти", - резюмував посадовець.

Читайте також: Петро Пантелєєв, заступник голови КМДА

Як повідомляв Укрінформ, Київрада у червні ухвалила рішення про припинення договору з ПАТ "Київенерго", який існував понад 16 років. Планують розпочати виконання наміченого плану щодо завершення угоди з "Київенерго" та повернення майна київській громаді.

Фактично угода з ПАТ "Київенерго" закінчується 31 грудня 2017 року. Проте, аби уникнути позаштатних ситуацій під час опалювального сезону і забезпечити належне постачання теплової енергії киянам, проект рішення Київради передбачає продовження угоди на 4 місяці - до 26 квітня 2018 року включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-