Труднощі перекладу: МЕРТ виправляє помилку в угоді про вільну торгівлю з Канадою

Труднощі перекладу: МЕРТ виправляє помилку в угоді про вільну торгівлю з Канадою

Укрінформ
В Угоді про вільну торгівлю України з Канадою дійсно допущена помилка, однак вона є технічною і не впливає на застосування Угоди і виконання сторонами своїх зобов’язань. 

На цьому наголошує прес-служба Мінекономрозвитку.

"Мінекономрозвитку підтверджує, що в Угоді про вільну торгівлю з Канадою в додатку "Тарифний графік Канади”, дійсно, перераховані правила скасування та зниження мит для українських товарів, які імпортуються в Канаду. В українському тексті додатку, однак, мова йде про “зниження ввізних мит для товарів походженням з Канади. Ця помилка є технічною та не впливає на застосування Угоди і виконання сторонами своїх зобов'язань", - йдеться у коментарі.

Як наголосили у відомстві, українська сторона вважає, що при ввезенні українських товарів до Канади має застосовуватись “Тарифний графік Канади”, що міститься в англійській та французькій версіях документа.

У Мінекономрозвитку запевнили, що вживають заходів для виправлення помилки. Ця процедура передбачена Статтею 79 Віденської конвенції про право міжнародних договорів 1969 року.

Водночас міністертво готує додаткове роз’яснення для українських експортерів про мита, які застосовуватимуться до вітчизняних товарів.

Напередодні ЗМІ поширили інформацію, що українська версія угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою містить помилку перекладу, яка здатна ввести в оману імпортерів канадських товарів до України.

Читайте також: Мінекономіки: Снігоходи - лідери в українському експорті до Канади

Як відомо, Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня. Канада скасувала 98% мит на українські товари, які продаватимуться у країні. Для канадських товарів в Україні відразу скасовується 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт зросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію й інтелектуальну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-