Мінекономіки: Снігоходи - лідери в українському експорті до Канади

Мінекономіки: Снігоходи - лідери в українському експорті до Канади

Укрінформ
Україна в торгівлі з Канадою орієнтуватиметься на спеціалізовану продукцію із високою доданою вартістю, яка вже сьогодні користується попитом на канадському ринку.

Про це повідомляється на сторінці МЕРТ в Facebook.

«Ми можемо орієнтуватися на спеціалізовану продукцію із високою доданою вартістю. Українські снігоходи, запчастини та комплектуючі для медичних апаратів і залізничного транспорту вже сьогодні користуються попитом на канадському ринку. І це не беручи до уваги вже традиційний український експорт агрохарчового спрямування. Конкурентні переваги українського виробника - це ціна і якість», - пише прес-служба МЕРТ.

Читайте також: Вільна торгівля із Канадою надсилає чіткий сигнал Росії – посол Шевченко

Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська з цього приводу заявила, що за 5 місяців 2017 року наш експорт до Канади став різноманітнішим на 152 товарні підпозиції, тоді як за 5 місяців 2016 року по цим позиціям поставки були відсутні зовсім.

«За 5 місяців 2017 року наш експорт до Канади став на 152 товарні підпозиції різноманітнішим. Найбільшими серед них були: снігоходи ($1,9 млн), прутки, бруски та профілі із сплавів на основі міді та цинку ($1,1 млн), пристрої електричнi сигналiзацiйнi для захисту вiд крадiжки або пожежi та аналогiчна апаратура ($391 тис.), борошно та крупи непридатні для споживання - з риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних ($ 262 тис)», - написала Микольська в Facebook.

Нагадаємо, 1 серпня вступила в дію угода про зону вільної торгівлі України з Канадою, яка передбачає експорт без ввізних мит для 98% українських товарів, участь у державних закупівлях Канади, усунення нетарифних бар'єрів для експорту та співпрацю в сфері захисту прав інтелектуальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-