Омелян здогадується, хто в МАУ вплинув на «Жуляни» у переговорах з Ryanair

Омелян здогадується, хто в МАУ вплинув на «Жуляни» у переговорах з Ryanair

Укрінформ
Акціонери та менеджмент авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» вплинули на раптовий вихід міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) з переговорного процесу з лоукостом Ryanair.

Про це міністр інфраструктури України заявив в інтерв'ю Фокус.

«Офіційна позиція «Жулян» - оскільки в них існує верхня планка пасажиропотоку в 4 млн пасажирів на рік, їм цікавіше приймати авіакомпанії з нижчим пасажиропотоком, ніж у Ryanair, але за більш високими тарифами. Хоча, неофіційно, 99%, що Майберг (Арон Майберг є главою наглядової ради МАУ - Ред.) вплинув на аеропорт «Жуляни», який вийшов з переговорів», - розповів міністр.

Читайте також: Скандал із Ryanair: Омелян не виключає зустрічного позову проти МАУ

Він підкреслив, що «Жуляни» вийшли з переговорного процесу в останню ніч перед прес-конференцією з Ryanair.

«Вони вели переговори три місяці, усі позиції було погоджено, і ось в останню ніч вони вирішують підняти тарифи в півтора рази. Так не буває», - резюмує Омелян.

Як повідомлялося, ірландський бюджетний перевізник Ryanair заявив про скасування своїх планів на українському ринку. Своє рішення лоукост пояснює бажанням Міжнародного аеропорту "Бориспіль" захистити "високотарифних перевізників", в тому числі й МАУ, та позбавити наших співвітчизників можливості літати за доступними цінами.

У свою чергу, в авіакомпанії у МАУ вважають, що звинувачення Ryanair щодо перешкоджання виходу ірландського перевізника на український ринок, не відповідають дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-