МАУ запевняє, що

МАУ запевняє, що "не грала" проти Ryanair

Укрінформ
В авіакомпанії МАУ заявляють, що звинувачення Ryanair щодо перешкоджання виходу ірландського перевізника на український ринок, не відповідають дійсності.

Про це повідомляє прес-служба МАУ.

"Авіакомпанія МАУ здивована заявою ірландського бюджетного перевізника Ryanair про скасування своїх планів на українському ринку. Своє рішення лоукост пояснює бажанням Міжнародного аеропорту "Бориспіль" захистити "високотарифних перевізників", в тому числі й МАУ, та позбавити наших співвітчизників можливості літати за доступними цінами. Це твердження не відповідає дійсності, оскільки авіакомпанія МАУ пропонує своїм пасажирам широкий діапазон цін, що починаються від 249 грн на внутрішніх та від 587 грн на міжнародних рейсах", - йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що у відповідь на численні звинувачення у створенні перешкод для появи в Україні нових перевізників МАУ офіційно заявляє, що не є учасником переговорів між двома господарчими суб’єктами – аеропортом "Бориспіль" та Ryanair, а тому не має жодної можливості впливати на перебіг цих переговорів. "У зв’язку з цим викликають здивування емоційні та безвідповідальні заяви міністра інфраструктури України, який стверджує, що основною причиною рішення Ryanair є МАУ. І замість того, щоб шукати альтернативне рішення, намагається виправдати себе в публічному полі", - зазначили у МАУ.

Читайте також: Аеропорт "Бориспіль" готовий до аудиту перемовин з Ryanair

Зазначено, що дії глави Мінінфраструктури викликають низку запитань.

"Так, в одній з численних публікацій після резонансної заяви був оприлюднений Меморандум між Міністерством інфраструктури України та авіакомпанією Ryanair, згідно з яким орган державної влади брав на себе зобов’язання забезпечити ставку збору для ірландської компанії в аеропорту "Бориспіль" на рівні 7,5 доларів США за пасажира. Постає питання, чи мав право державний чиновник підписувати комерційні документи. Зі свого боку перевізник Ryanair, який повинен суворо дотримуватися вимог європейського законодавства, поставив свій підпис під цією угодою", - повідомляється у повідомленні.

У МАУ запевнили, що вітають прихід нових перевізників, оскільки це сприяє пожвавленню ринку та поступовому покращенню економічної ситуації в країні. "Більш того, поява нових гравців на ринку авіаперевезень стимулює державну владу до вирішення актуальних галузевих питань, кроки до вирішення яких неодноразово озвучувались МАУ, але постійно ігнорувалися чиновниками. Незважаючи на те, що саме від розв’язання цих проблем виграє український пасажир, який нарешті отримає привабливі ціни на квитки. Тому закликаємо Міністерство інфраструктури України та авіакомпанію Ryanair відповідальніше ставитися до публічних заяв. Авіакомпанія МАУ відкрита до діалогу та готова допомагати державі у вирішенні галузевих проблем", - наголосили у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін на спеціально скликаній прес-конференції заявив, що договір з ірландською авіакомпанією-лоукостером Ryanair не може бути підписаний через низку причин. Пізніше у понеділок авіакомпанія Ryanair заявила про скасування запланованого виходу на український ринок.

Читайте також: МАУ знижуватиме ціни в лоукост-сегменті

"Ryanair оголошує, що скасовує свій запланований прихід в Україну після того, як київський аеропорт не виконав угоду, досягнуту в Міністерстві інфраструктури з посадовими особами аеропорту та нинішнім генеральним директором аеропорту Рябікіним у березні цього року", - пояснила своє рішення компанія.

Зі свого боку, міністр інфраструктури Володимир Омелян натякнув, що до скасування авіакомпанією Ryanair запланованого виходу на український ринок причетний голова спостережної ради авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Арон Майберг.

У вівторок, 11 липня, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна поновить переговорний процес з Ryanair.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-