Нацкомісія оштрафувала Нафтогаз за відсутність кол-центрів

Нацкомісія оштрафувала Нафтогаз за відсутність кол-центрів

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" оштрафовано за порушення ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, серед яких, зокрема, порушення вимоги про створення та забезпечення функціонування кол-центрів для обслуговування споживачів.

Про це стало відомо під час засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це є однієї з вимог ліцензійних умов та вимогою, щоб бути постачальником останньої надії", - зазначив голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Як повідомлялося, постачальником "останньої надії" є визначений Кабінетом міністрів України трейдер, який не має права відмовити споживачу в укладенні договору постачання природного газу на обмежений період часу, це необхідно для безперервного забезпечення споживачів газом в разі ліквідації або банкрутства їх чинного постачальника.

Читайте також: Суд зобов'язав Кабмін компенсувати "Нафтогазу" збитки від поставок газу населенню

З 2015 року таким постачальником є НАК "Нафтогаз України" строком на три роки. Постачальник "останньої надії" зобов'язаний забезпечувати споживачів газом до 60 діб, щоб дати їм можливість укласти договір з іншим постачальником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-