Паркувальники крадуть понад три чверті надходжень - проект

Паркувальники крадуть понад три чверті надходжень - проект "Чесна парковка"

Укрінформ
Надходження від оплати паркування на вул. Льва Толстого м. Києва зросли ушестеро в рамках проекту "Чесна парковка".

Про це Укрінформу повідомили ініціатори проекту.

"За тиждень моніторингу (17-21 липня) паркувального майданчику на вул. Льва Толстого (від вул. Володимирської до вул. Антоновича) надходження від оплати паркування зросли майже в 6 разів, порівняно із аналогічним періодом минулого року", - йдеться у повідомленні.

Так, якщо "старий" паркувальник минулого літа в день збирав в середньому 119 грн з 11 паркувальних місць, то в результаті роботи нового паркувальника в рамках проекту "Чесна парковка" надходження з тих самих 11 місць складають 663 грн. 

Читайте також: Парковка під наглядом. Київських водіїв чекає експеримент

На думку експертів проекту, причиною такого зростання надходжень стала мінімізація корупційних ризиків при оплаті паркування. Водії на пакувальному майданчику, на якому проводиться моніторинг, сплачують через паркомати чи РРО (реєстратор розрахункових операцій), а паркувальник мінімізує обіг необлікованої готівки, за чим спостерігає громадський монітор. 

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня у центрі Києва стартував експеримент "Чесна парковка". У першій паркувальній зоні, де плата за стоянку протягом години найвища в місті – 10 гривень, в експерименті беруть участь парковки на площі Івана Франка, на вулиці Басейній (навпроти ТЦ "Гулівер"), на вулиці Володимирській, 50 (навпроти Національної опери) та на вулиці Прорізній.

За даними громадського контролю проекту "Чесна парковка" прибуток від парковки на п'яти майданчиках в центрі Києва виріс в 2,2 рази в порівнянні з минулим роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-