На український ринок перевезень виходить німецький автобусний гігант Flixbus

На український ринок перевезень виходить німецький автобусний гігант Flixbus

Укрінформ
Безвізовий режим з ЄС підвищує інтерес міжнародних перевізників до України. Прискорити вихід на український ринок вирішила, зокрема, німецька компанія Flixbus.

Про це повідомляє DW.

"Німецький автобусний гігант Flixbus у вівторок, 25 липня, заявив про початок регулярних рейсів до чотирьох українських міст. Перший автобус відправляється із Праги до України у четвер, 27 липня", - йдеться у повідомленні.

Компанія Flixbus працює на ринку перевезень з 2013 року і за час роботи встигла поглинути кілька інших великих перевізників, серед них зокрема Megabus, Postbus та австрійська HELLO. За даними Welt, Flixbus контролює 87% ринку автобусних перевезень у Німеччині. Компанія здійснює 200 тисяч щоденних рейсiв у 1 200 міст в 24 країнах. Відтепер серед її напрямків будуть також Львів, Рівне, Житомир та Київ.

Flixbus планувала вийти на український ринок іще до того, як безвізовий режим Україна-ЄС набув чинності, однак "безвіз" теж зіграв свою роль, розповідає Ніколай Войтюк, віце-президент Flixbus по Східній Європі в коментарі DW.

"Ми в будь-якому разі планували долучити Україну до нашої європейської мережі. Рішення їхати в Україну не стосувалося безвізового режиму для українських громадян. Однак у нинішній ситуації ми прагнули зробити це якомога швидше", - розповів Войтюк.

Перевезення до та з України здійснюватимуть партнери Flixbus - чеська компанія Umbrella. Це типовий порядок для роботи Flixbus, адже компанія співпрацює з понад 250 регіональних партнерів-перевізників, які мають спільну систему продажу квитків і спільний бренд.

До 2021 року на пілотних маршрутах у місті тестуватимуть самохідні автобуси. А нова лінія метро, яку почнуть будувати того ж року, також буде пристосована для потягів без водіїв. (17.12.2016)

Войтюк також пояснив, чому серед запропонованих на даний момент напрямків немає прямого сполучення українських міст з Німеччиною. Flixbus ставив за мету передовсім долучити ключові українські міста до загальноєвропейської мережі. Водночас Войтюк наголосив, що Flixbus не стане обмежуватися наявною сіткою рейсів: "Ми дивимося, які міста будуть підходящими для під'єднання до нашої мережі. Наступного року ми плануємо розширення і під'єднаємо більше, ніж чотири міста, які є зараз".

Читайте також: Польський виробник трамваїв може відкрити підприємство в Україні

Flixbus - не перша компанія з ЄС, яка зацікавилася українським ринком. З жовтня 2016 року польський перевізник Polskibus, який послуговується партнерством іншої польської компанії Ideal Travel, здійснює рейси до семи міст: Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Тернопіль, Вінницю, Хмельницький та Херсон. Квиток з Кракова до Львова коштує приблизно 20 євро. До Вроцлава - 25 євро. А от до Праги Polskibus не їздить з України.

У більшості українських перевізників квитки зі Львова до Вроцлава коштують трошки дешевше - 500-600 гривень (близько 20 євро). Зі Львова до Кракова - до 15 євро. З Києва до Кракова - близько 600-700 гривень (20-25 євро). З Києва до Праги можна доїхати на автобусах українських компаній за 1200-1600 гривень (40-55 євро).

Ціни Flixbus є співмірними з цінами конкурентів. Для порівняння, квиток до Праги на сайті німецької компанії коштує близько 730 гривень (25 євро). До Вроцлава - 560 (менше 20 євро), до Кракова - 580 гривень (20 євро).

Фото: @ Flixbus

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-