Українські АЕС від землетрусів захистять найсучасніші технології МАГАТЕ

Українські АЕС від землетрусів захистять найсучасніші технології МАГАТЕ

Укрінформ
Досвід Holtec International допоможе Україні покращити сейсмічну безпеку енергоблоків АЕС на базі найкращих сучасних світових технологій та стандартів МАГАТЕ.

Про це йдеться у підсумовуючих матеріалах технічної наради «Енергоатом» та Holtec International (США) з розширення співробітництва між компаніями у впровадженні сучасних рішень питань  безпеки та ефективності при експлуатації та будівництві енергоблоків АЕС, наданих Укрінформу Центром зовнішніх інформаційних комунікацій НАЕК. 

"Найважливішими результатами наради стали домовленості щодо залучення досвіду Holtec International у покращенні сейсмічної безпеки енергоблоків українських АЕС на базі сучасних стандартів МАГАТЕ та спільні плани щодо впровадження новітніх підходів із забезпечення задовільного стану корпусів українських реакторів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Делойт представила етапи реалізації проекту з корпоратизації Енергоатому

Президент НАЕК Юрія Недашковський зазначив, що для Енергоатома співпраця з Holtec International є стратегічним напрямком. «Наразі у співпраці з  Holtec International Енергоатом приступив до практичних робіт зі створення в Україні Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Багаторічний досвід партнерства за цим складним проектом дозволяє нашим компаніям впевнено дивитись у перспективи співробітництва й за іншими напрямами, які забезпечать розвиток ядерно-енергетичного комплексу України», - додав Недашковський.

Нарада відбулась у центральному офісі Енергоатому та Київському представництві Holtec International під головуванням президента Компанії Юрія Недашковського та за участі віце-президента з технологій реакторів - директора з ядерних технологій SMR, LLC Holtec International Томаса Марсiлля.

Довідка. Контракт на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій (ЦСВЯП) між Енергоатомом і переможцем відповідного тендеру компанією Holtec International був підписаний ще у 2005 році, проте з ряду причин, у тому числі через зміну політичної кон'юнктури проект довгий час був фактично заморожений. Реальна робота за цим проектом відновилася у 2014 році.

Контракт на будівництво сховища передбачає, що компанія Holtec International постачатиме спеціальне устаткування для сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива та його транспортування, а також надасть Україні технології, що будуть застосовані, як на енергоблоках АЕС, так і при перевезенні ВЯП з АЕС до ЦСВЯП, а також у самому сховищі.


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-