Делойт представила етапи реалізації проекту з корпоратизації Енергоатому

Делойт представила етапи реалізації проекту з корпоратизації Енергоатому

Укрінформ
Міжнародна консалтингова компанія «Делойт і Туш» ознайомила керівництво РАЕС з цілями та етапами реалізації проекту «Україна: Енергоатом - сталий корпоративний розвиток».

Про це інформує прес-служба РАЕС.

«Метою візиту консультантів та експертів міжнародної консалтингової компанії «Делойт і Туш», яка здобула тендер на проект корпоратизації НАЕК «Енергоатом», стало ознайомлення керівництва РАЕС та представників її профспілкової організації з цілями, ключовими питаннями, етапами реалізації проекту «Україна: Енергоатом - сталий корпоративний розвиток», - йдеться в повідомленні. 

За словами заступника керівника проекту, експерта «Делойт і Туш» Тараса Сірого, в липні наступного року має бути завершений проект 10-річного плану розвитку Енергоатома в напрямках управління фінансами, залучення довгострокового капіталу та управління грошовими коштами. Три етапи реалізації включатимуть огляд та оцінку наявної в Україні законодавчої бази, складання «дорожньої карти» корпоратизації Енергоатома, оформлення питань корпоративного управління та визначення повноважень правління з урахуванням найкращого досвіду та міжнародних стандартів. 

Читайте також: Енергоатом: Україна - привабливий експортер електроенергії для ЄС

Як зауважив Тарас Сірий, Енергоатом очікує, насамперед, перетворення юридичної форми - з державного унітарного підприємства на публічне акціонерне товариство. У майбутньому це дозволить створювати спільні підприємства, залучати інвестиції, спростити схему взаємодії з Енергоринком, іншими словами, стати більш конкурентоспроможним підприємством з прозорою схемою управління. 

Наразі триває розробка «дорожньої карти», тобто плану заходів, необхідних для виконання корпоратизації, після ухвалення якої проводитиметься її супроводження та підтримка Компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-