Суд відмовився зняти арешт з майна президента Dara Group

Суд відмовився зняти арешт з майна президента Dara Group

Укрінформ
Суд відмовився зняти арешт з майна президента групи компаній Dara Group  Едуарда Самоткала, який підозрюється у привласненні 10,5 млн грн коштів ЮУАЕС, і наразі перебуває в розшуку.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду міста Києва.

"19 липня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах підозрюваного Самоткала Е.В. та Самоткал Р.О. на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 26 травня 2017 року. Апеляційний суд міста Києва погодився з рішенням суду першої інстанції щодо накладення арешту на майно президента групи компаній "Dara Group" Самоткала Е.В. Апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах підозрюваного Самоткала Е.В. та Самоткал Р.О., залишено без задоволення", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, Едуард Самоткал підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч. 2 ст. 205 ("Фіктивне підприємництво") Кримінального кодексу України.

Президенту холдингу DARA Group, колишньому главі Федерації регбі, екс-депутату міської ради Кривого Рогу Едуарду Самоткалу в квітні цього року було повідомлено про підозру в організації заволодіння чужим майном. 3 травня Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук. НАБУ також попросило суд заарештувати майно Самоткала і його дружини.

Суд частково задовольнив клопотання і заарештував 15 квартир, 8 земельних ділянок, ряд нежитлових приміщень, автомобіль Bentley Continental GT, ресторан "Дежавю Ля Мер" в Одесі. Крім того, заарештовані корпоративні права подружжя у восьми підприємствах.

Читайте також: Засуджений за корупційні схеми на ЮУАЕС відшкодував 1,4 мільйона збитків

Як уже повідомлялося, в серпні минулого року Служба безпеки почала розслідувати привласнення коштів ЮУАЕС, виведених в тінь під приводом будівництва гідроакумулюючої станції. За інформацією СБУ, в грудні 2011 року Самоткал і родич директора ЮУАЕС розробили злочинну схему по заволодінню коштами держпідприємства шляхом підкупу учасників відкритих торгів із закупівлі електротехнічного обладнання.

В результаті 10,5 млн гривень, отримані підконтрольним Самоткалу підприємством "Арстрейд" від ЮУАЕС, були виведені в тіньовий обіг, переведені в готівку і привласнені учасниками змови.

DARA Group - багатогалузева група, до складу якої входять більше 40 компаній гірської, енергетичної, інвестиційної, розважальної, торгової та інших сфер діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-