Засуджений за корупційні схеми на ЮУАЕС відшкодував 1,4 мільйона збитків

Засуджений за корупційні схеми на ЮУАЕС відшкодував 1,4 мільйона збитків

Укрінформ
Засуджений у справі щодо заволодіння грошовими коштами Южно-Української АЕС відшкодував 1,4 млн грн завданих збитків.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Фейсбуці

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) підтримано публічне обвинувачення та судом винесено обвинувальний вирок одному з обвинувачених у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом», яким затверджено угоду про визнання винуватості", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що засудженим, з метою відшкодування шкоди, завданої злочином, внесено на рахунок Державної казначейської служби України 1,4 млн грн.

Читайте також: Мільярди Януковича: нардепи кажуть, що у рішенні про конфіскацію є "лазівка"

Щодо інших підозрюваних досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, САП спільно з детективами НАБУ в лютому 2017 року затримала та повідомила про підозру п’ятьом особам, які організували та реалізували схему заволодіння грошовими коштами відокремленого підрозділу держпідприємства НАЕК «Енергоатом» «Южно-Українська АЕС» у сумі 10,5 млн грн при здійсненні державних закупівель електротехнічного обладнання.

Учасниками злочинної схеми забезпечено перемогу підконтрольного ним суб'єкта підприємницької діяльності, яким поставлено електрощитове обладнання ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» за завищеною ціною, сформованою за допомогою групи фіктивних підприємств.

Усім затриманим інкримінується ч. 5 ст. 191 КК України.За клопотанням прокурорів САП чотирьом підозрюваним було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави (трьом – у розмірі заподіяних збитків, одному – 4 млн грн), одному – тримання під цілодобовим домашнім арештом з носінням засобу електронного контролю.

Одним із затриманих виявився житель м. Миколаїв, який, використовуючи ряд підприємств, у яких був засновником та директором, а також ряд інших підконтрольних йому підприємств, забезпечив виведення викрадених грошових коштів у готівкову форму та подальше їх привласнення учасниками злочинної схеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-