В Україні утворять два державні концерни в космічній галузі

В Україні утворять два державні концерни в космічній галузі

Укрінформ
Кабінет міністрів підтримав постанови щодо утворення Державного концерну "Арсенал - сучасні космічні системи" та Державного концерну "Зірка-Технології".

Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пакет 4,22 стосується концерну щодо комплексної реформи системи управління "Зірка-Технології". Тут два аспекти: аспект перший - ефективна координація за територіально-галузевим принципом, що дуже важливо під час військових дій, які проходять на сході країни, і друге - це використовувати виробничі потужності державних підприємств, які проводять господарську діяльність у виконанні науково-дослідних виробничих робіт. Є пропозиція підтримати", - сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Читайте також: Гройсман в Анкарі обговорив створення космічного ракетного комплексу

Він зазначив, що ще однією постановою 4,21 пропонується утворити Державний концерн "Арсенал - сучасні космічні системи".

"Утворення концерну забезпечить здійснення об'єднання 9 підприємств галузі з подальшим покладанням на Державне космічне агентство функцій з управління і контролю діяльності", - зауважив міністр.

Уряд підтримав вказані постанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-