Укрнафта заморозила ще один проект через непродовження спецдозволів

Укрнафта заморозила ще один проект через непродовження спецдозволів

Укрінформ
Інвестиційний комітет ПАТ «Укрнафта» через невирішене питання з продовженням спецдозволів вирішив заморозити проект з розвідувального буріння на Великобубнівському родовищі в Сумській області.

Про це пише прес-служба Укрнафти.

"Проект передбачав завершення буріння нової розвідувальної свердловини № 119-Г глибиною 3 тис. метрів із середньодобовим дебетом 23 тонни нафти на добу. Однак через невирішене питання з продовженням спецдозволів інвесткомітет був змушений заморозити буріння. Термін дії спеціального дозволу на Великобубнівському родовищі закінчується 24 грудня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Укрнафта піде з ринку, якщо не продовжить дію спецдозволів - Роллінс

У компанії зазначили, що нафтовий бізнес передбачає довгострокові інвестиції, особливо, коли йдеться про проекти буріння нових свердловин, тож Укрнафта не може собі дозволити планувати будь-які перспективи.

"Саме цей проект міг окупитися лише за три роки. Невизначеність у питанні продовження ліцензій звужує горизонт інвестиційного планування. Це поганий знак для «Укрнафти», але також і для України», - прокоментував виконавчий віце-президент з питань корпоративної стратегії та розвитку Джонатан Поппер.

Нагадаємо, з початку поточного року через непродовження дії спецдозволів Укрнафта зупинила видобуток на шести родовищах у Сумській і Львівській областях. У результаті, жителі восьми населених пунктів залишилися без газопостачання, а компанія втратила приблизно 20% добового видобутку нафти і конденсату, два газопереробні заводи переведені в режим мінімального завантаження: виробництво скрапленого газу на Гнідинцівському ГПЗ скоротилося майже на 80%, на Качанівському ГПЗ – на 30%. У 2017 році закінчується термін дії 9 спецдозволів, у 2018 – 27 і в 2019 – 22 спецдозволів «Укрнафти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-