Укрнафта піде з ринку, якщо не продовжить дію спецдозволів - Роллінс

Укрнафта піде з ринку, якщо не продовжить дію спецдозволів - Роллінс

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" має можливість до 2025 року подвоїти річні обсяги видобутку нафти або ж, якщо компанії не продовжуватимуть дію спеціальних дозволів, за 2-3 роки повністю вийти з ринку.

Про це на прес-конференції сказав голова ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чи є Україна тією країною, яка не має ресурсної бази? Ні. Однак ситуація у галузі катастрофічна. І ця ситуація створена самою державою - десятиліттями ухвалювалися "погані" рішення щодо управління компаніями. На жаль, це триває і сьогодні", - сказав Роллінс.

На його думку, українська влада не хоче ухвалювати рішення, хоч рецепти з модернізації галузі давно відомі.

"Майбутнє нафтової галузі багато у чому залежить від компанії Укрнафта. Тут можна багато чого зробити навіть за умови невисоких інвестицій", - переконаний Роллінс.

Читайте також: Спецдозволи для Укрнафти: Коболєв закликає Держгеонадра виконати рішення суду

Він нагадав, що у червні 2017 року ПАТ "Укрнафта" не змогла продовжити 5 ліцензій на видобуток нафти.

"Це відчується і у галузі, і у держбюджеті, який не доотримає податкових надходжень. І це вже лежить поза межею компетентності менеджменту компанії. Це результат незаконної діяльності державної установи", - зазначив Роллінс.

Він висловив думку, що за умов правильної господарської діяльності Укрнафта змогла б збільшити видобуток нафти з 1,5 млн тонн на рік до 2,9 млн тонн у 2025 році.

"Але якщо спецдозволи не продовжуватимуться, за 2-3 роки Укрнафта вийде з бізнесу. Продовження спецдозволів це перша проблема компанії, друга проблема - податковий борг компанії, третя проблема - механізм нафтових аукціонів, який позбавляє нас можливості продавати ресурс коли нам це потрібно", - констатував очільник Укрнафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-