Спецдозволи для Укрнафти: Коболєв закликає Держгеонадра виконати рішення суду

Спецдозволи для Укрнафти: Коболєв закликає Держгеонадра виконати рішення суду

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" вважає необхідним продовження дії спеціальних дозволів на користування надрами для ПАТ "Укрнафта" і підтримує зусилля товариства, спрямовані на врегулювання ситуації.

Про це інформує прес-служба НАК.

"Нафтогаз закликає керівництво Державної служби геології та надр України виконати судове рішення, відповідно до якого наявність боргу зі сплати загальнодержавних податків і зборів не є законною підставою для відмови у продовженні терміну дії спецдозволів", - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на те, що в результаті незаконної відмови Держгеонадр у продовженні спецдозволів, без газопостачання залишилось вже 8 населених пунктів, де проживають понад 50 тисяч осіб, "Нафтогаз" просить компетентні органи влади сприяти якнайшвидшому вирішенню питання продовження дії спецдозволів.

Читайте також: Без продовження спецдозволів Укрнафта втратить до 20% видобутку

Внаслідок непродовження дії 9 спецдозволів вже у 2017 році "Укрнафта" може втратити близько 20% видобутку нафти і конденсату і 16% обсягу видобутку газу.

У 2018 році закінчується строк дії 27 спецдозволів "Укрнафти", які забезпечують 50% видобутку нафти і газового конденсату товариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-