"Бориспіль" хоче, щоб уряд дав можливість домовитися з Ryanair самостійно

Укрінформ
Гендиректор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін наполягає на розподілі комерційної і політичної складової переговорів з авіакомпанією Ryanair.

Таку думку він висловив під час круглого столу сьогодні, 17 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є дві площини, в яких можна вирішити проблему Ryanair, одна з яких економічна, тобто, дати нам можливість говорити і перестати обговорювати на політичному рівні цю ситуацію, друга - політична, коли міністерство якимсь рішенням прийме ті чи інші особливі послуги або загальні умови для перевізника. Дуже важливо спочатку розділити ці сфери і надалі по можливості не перетинати", - говорить Рябікін.

За його словами, продовжувати переговори в поточному режимі неможливо.

"Я не бачу можливості продовжувати в тому режимі, в якому ми працювали до сьогодні, коли параметри комерційні виділялися в стінах міністерства, а аеропорт мав шукати рішення, як їх регламентувати. Це найголовніше, на чому слід зосередитися", - підсумував він.

Читайте також: "Бориспіль" відновив переговори з Ryanair у новому форматі

Нагадаємо, 10 липня авіакомпанія Ryanair заявила про скасування рейсів з України через невиконання аеропортом "Бориспіль" умов угоди, підписаної в Мінінфраструктури у березні.

Пізніше Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав розпорядження відновити переговорний процес з Ryanair, до якого спільно з Мінінфраструктури й аеропортом "Бориспіль" залучити директора Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-