У першому півріччі експорт всіх категорій м'яса зріс у 1,5 раза - експерт

У першому півріччі експорт всіх категорій м'яса зріс у 1,5 раза - експерт

Укрінформ
За січень - червень 2017 року обсяги експорту м'яса з України зросли у 1,5 раза у порівнянні з показниками аналогічного періоду минулого року: свинини та яловичини - у 2 рази, м'яса птиці - на 39%.

Про це пише аналітик Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization, FAO) Андрій Панкратов на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Експорт м’яса в цьому році на відміну від виробництва прогресує. Помітне зростання відзначається по всіх категоріях, а загальний обсяг в 1,5 раза перевищує торішній показник", - зауважив експерт.

Панкратов пише, що за перше півріччя 2017 року (у порівнянні з січнем - червнем 2016-го) обсяги експорту яловичини зросли у 2 рази - до 25 тис т. Експорт свинини, збільшився до 3,8 тис. - також в 2 рази у порівнянні з першим півріччям минулого року.

Читайте також: Майже 2000 українських агропідприємств мають право експорту продукції - Мінагро

Аналітик підкреслив, що за 6 місяців 2017 року Україна експортувала 149 тисяч тонн м'яса птиці, що на на 39% більше, ніж за відповідний період минулого року.

За словами Панкратова, обсяги експорту м'яса різних категорій з України переважають над обсягами імпорту в країну. Він зауважив, що імпорт яловичини та свинини в Україну за 6 місяців поточного року не перевищив по 1 тис. т. кожної категорії.

Аналітики наголосив, що за півроку Україна збільшила обсяги імпорту м'яса птиці на 44% (у порівнянні з першим півріччям 2016-го) - до 48 тис т. 

Нагадаємо, у 2016 році експорт м'яса всіх видів і субпродуктів з України зріс на 23% і становив 285,95 тис. т.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-