Експортні мита на металевий брухт: Рада підтримала пропозицію Порошенка

Експортні мита на металевий брухт: Рада підтримала пропозицію Порошенка

Укрінформ
Народні депутати підтримали пропозицію Президента щодо скорочення на рік (з трьох до двох) - дії ставки експортного мита на відходи та брухт чорних металів.

У 2016 році, у зв'язку з дефіцитом брухту чорних металів на внутрішньому ринку, ця ставка була встановлена на рівні 30 євро за 1 тонну спочатку на рік, а згодом продовжена до трьох років.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосували 247 народних депутатів.

Пропозиції Петра Порошенка озвучила представник глави держави у парламенті Ірина Луценко. Зокрема, за її словами, Президент пропонує внести зміни до раніше прийнятого закону "Про внесення змін до деяких законів України про зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку".

"Президент України пропонує в пункті 1 закону слова "три календарні роки" замінити словами "два календарні роки", - сказала Луценко.

Читайте також: Президент пропонує скоротити термін дії ставки експортного мита на брухт

Вона підкреслила, що ці зміни пропонуються у зв'язку з міжнародними зобов'язаннями України як члена Світової організації торгівлі.

Як повідомлялося, закон №1455-VIII від 12.07.2016 (набув чинності з 15.09.2016) передбачав тимчасово, строком на один календарний рік, введення ставки вивізного (експортного) мита на відходи та брухт чорних металів на рівні 30 євро за 1 тонну.

На початку червня 2017 року депутати ухвалили зміни до вказаного закону, продовживши підвищені до 30 євро ставки вивізного (експортного) мита з одного до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-