Президент пропонує скоротити термін дії ставки експортного мита на брухт

Президент пропонує скоротити термін дії ставки експортного мита на брухт

Укрінформ
Президент Петро Порошенко пропонує парламенту скоротити на рік - з трьох до двох років - дію ставки експортного мита на відходи та брухт чорних металів. 

Про це на Погоджувальній раді сказала представник Президента Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За її словами, Президент пропонує парламенту внести зміни до раніше прийнятого закону «Про внесення змін до деяких законів України про зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку». 

«Президент України пропонує в пункті 1 закону слова «три календарні роки» замінити словами «два календарні роки», - повідомила Луценко.

Вона підкреслила, що ці зміни пропонуються у зв'язку з міжнародними зобов'язаннями України як члена Світової організації торгівлі.

Читайте також: Укрметалургпром має пропозиції щодо дерегуляції ринку металобрухту

Як повідомлялося, закон №1455-VIII от 12.07.2016 (набув чинності з 15.09.2016) передбачав тимчасово, строком на один календарний рік, введення ставки вивізного (експортного) мита на відходи та брухт чорних металів" на рівні 30 євро за 1 тонну.

На початку червня 2017 року депутати ухвалили зміни до указаного закону, продовживши підвищені до 30 євро ставки вивізного (експортного) мита з одного до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-