Укртрансгаз відкриває митний склад для українських та іноземних трейдерів

Укртрансгаз відкриває митний склад для українських та іноземних трейдерів

Укрінформ
ПАТ «Укртрансгаз» дасть змогу трейдерам більше тисячі днів зберігати природний газ в українських підземних сховищах газу (ПСГ) без розмитнення. 

Про це інформує у четвер прес-служба Укртрансгазу

«ПАТ «Укртрансгаз» на базі 10 газосховищ відкриває митний склад, що дасть можливість трейдерам більше 1000 днів зберігати природний газ в українських підземних сховищах газу (ПСГ) без розмитнення», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польща збільшує експорт газу до України

Як зазначається, після річної спільної роботи представників Укртрансгазу, НАК «Нафтогаз України», Міністерства фінансів та Енергетичної митниці ДФС 1 червня 2017 року наказом №45 надано дозвіл Укртрансгазу на відкриття та експлуатацію митного складу на базі українських ПСГ.

Раніше митне оформлення природного газу, що транспортується на митну територію України для його зберігання в ПСГ, можливо було проводити лише в митному режимі «транзит». Також положеннями Митного кодексу України встановлено строки транзитних перевезень трубопровідним транспортом - 31 доба. Такі умови не були економічно прийнятними для більшості іноземних газових трейдерів. 

Відтепер митне оформлення газу, який надходитиме з-за кордону для зберігання в українських ПСГ, здійснюється в режимі «митний склад».

Як зазначається, створення такого складу дає змогу компаніям, зокрема іноземним, зберігати газ на території України протягом 1095 днів без сплати жодних податків та митних зборів за умови подальшого транспортування природного газу з території України. Таким чином, в українському законодавстві усунуто всі правові бар'єри для надання нерезидентам послуг зі зберігання природного газу в ПСГ.

«Варто наголосити, що такий крок щодо відкриття митного складу є послідовним елементом довгострокової стратегії Укртрансгазу з інтеграції в газовий ринок Європи та створення газового хабу в Україні», - коментує т.в.о. президента ПАТ «Укртрансгаз» Мирослав Химко.

Як повідомлялося, наказом Міністерства фінансів «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» було внесено відповідні зміни до наказів Міністерства фінансів від 16 липня 2012 року № 835 «Про затвердження Порядку надання складським об'єктам статусу «митний склад» та позбавлення такого статусу» і від 30 травня 2012 року № 629 «Про митні формальності на трубопровідному транспорті та лініях електропередачі», якими передбачено можливість зберігання природного газу у газосховищах в режимі «митний склад» та розміщення його під митним контролем. Наказ набрав чинності з 4 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-