Країни ОПЕК порушили угоду і збільшили видобуток нафти

Країни ОПЕК порушили угоду і збільшили видобуток нафти

Укрінформ
Виробництво нафти країнами ОПЕК у червні зросло, незважаючи на угоду про скорочення видобутку. Втім, в першу чергу зростання забезпечили Лівія і Нігерія, які у якості винятку можуть не виконувати домовленості.

Про це повідомляє DW.

"Виробництво нафти країнами ОПЕК у червні зросла, незважаючи на угоду про скорочення видобутку сировини з метою стабілізації ринку. Це випливає з доповіді, опублікованої організацією в середу, 12 липня. Так, за минулий місяць в країнах ОПЕК було вироблено в середньому 32,6 млн барелів нафти в добу", - йдеться у публікації.

Більшу частину зростання забезпечили Лівія і Нігерія, для яких було раніше зроблено виняток в угоді про скорочення видобутку сировини. Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що раніше ці країни змушені були скоротити видобуток через внутрішні конфлікти, однак, як повідомляє телеканал CNBC, тепер ОПЕК не виключає перегляду цих послаблень.

Читайте також: Нафта дорожчає через зниження запасів у США

Втім, найбільші виробники нафти в ОПЕК - Саудівська Аравія та Ірак - також наростили видобуток в червні. При цьому в той же день саудівські джерела заявили, що мають намір різко скоротити експорт нафти в серпні, щоб компенсувати поточне зростання.

Крім цього, ОПЕК прогнозує уповільнення зростання світового попиту на нафту в 2018 році. За оцінками експертів, попит складе близько 97,6 млн барелів на добу. При цьому видобуток нафти країнами поза ОПЕК у наступному році зросте на 1,14 млн барелів у день до 59 млн барелів на добу за рахунок США, Бразилії, Канади та Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-