Експерт: Ryanair в хабовому аеропорту - унікальний прецедент українського уряду

Експерт: Ryanair в хабовому аеропорту - унікальний прецедент українського уряду

Укрінформ
Залучення до хабового аеропорту бюджетного перевізника Ryanair - унікальний прецедент, створений українським урядом.

Таку думку висловив член експертної ради Української логістичної асоціації Артур Вінюков-Прощенко в коментарі журналісту Укрінформу.

"Я вважаю неправильним те, що зробив міністр, пообіцявши дуже низькі збори для Ryanair. Хабовий аеропорт, яким є "Бориспіль", не зовсім підходить для старту такого "агресивного" ультра-лоукоста. А Ryanair по суті єдина у світі авіакомпанія, яку можна повноцінно назвати ультра-лоукостом за своєю бізнес-моделлю. Відповідно, вони дуже вимогливі при такому підході до тарифів і зборів в аеропортах. Класична схема їх входу в будь-яку країну - це завжди вхід до другорядних аеропортів, в яких їм ще переплачують за те, що вони туди літають. Не було ще прецедентів до цього у світі, щоб вони відразу хотіли увійти до хабового аеропорту на своїх умовах. Це фактично прецедент, створений в країні не без активної участі міністра. З точки зору економіки - це не зовсім правильно", - акцентував експерт.

Читайте також: Омелян хоче звільнити керівника "Борисполя" через скандал з Ryanair

За його словами, незважаючи на рівні умови для обох українських аеропортів, для Львова захід ірландського лоукоста є більш вигідним.

"За своєю суттю "Бориспіль" і "Львів" різні аеропорти і за обсягом перевезень, і за собівартістю, і за можливостями прийняти авіакомпанію на тих умовах, на яких вона хоче. Тому Львів погодився, враховуючи компенсації, обіцяні громадою Львова", - сказав він.

"Коли для них буде цікавий ринок, вони прийдуть і домовляться. Зараз не той момент. По-перше, мир має настати", - резюмує експерт.

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив, що договір з "Ryanair" не може бути підписаний через низку економічних причин.

У той же час на офіційному сайті ирландського лоукостера Ryanair стало неможливим придбання квитків у напрямі в/з аеропортів "Бориспіль" і "Львів". Перевізник пояснив скасування рейсів невиконанням київським аеропортом угоди, яка була підписана в березні з Міністерством інфраструктури, посадовцями аеропорту і діючим генеральним директором аеропорту.

У Фейсбук міністр інфраструктури Володимир Омелян написав, що аеропорт Львова контракт з Ryanair підписав без умовлянь з боку Кабміну, "оскільки чудово розуміє перспективу і планує європейське майбутнє".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-