Нацбанк приєднався до Базельської консультативної групи

Нацбанк приєднався до Базельської консультативної групи

Укрінформ
Національний банк України став учасником Базельської консультативної групи створеної при Базельському комітеті з питань банківського нагляду, що дає можливість брати участь у широкому професійному діалозі.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«Мета Базельської консультативної групи - залучити до обговорення нових пропозицій Базельського комітету наглядовців тих країн, що не є його членами. Учасниками Базельської консультативної групи є центральні банки та наглядові органи 28 країн, серед яких відтепер і Національний банк України», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нацбанк спростив погашення кредитів від нерезидентів

У НБУ зазначають, що засідання Групи відбуваються тричі на рік. НБУ у Базельській консультативній групі представлятиме директор Департаменту фінансової стабільності Віталій Ваврищук.

«Із набуттям членства у Базельській консультативній групі НБУ отримав можливість брати участь у широкому професійному діалозі, обміні думками та досвідом з питань реалізації політики банківського регулювання та нагляду. Відтепер НБУ зможе на початковому етапі долучатися до розроблення ініціатив Базельського комітету, висловлювати свої пропозиції та бачення із урахуванням особливостей банківських систем країн, що розвиваються», - сказав Ваврищук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-