Нацбанк спростив погашення кредитів від нерезидентів

Нацбанк спростив погашення кредитів від нерезидентів

Укрінформ
У Національному банку спростили погашення кредитів від нерезидентів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«З огляду на поступову стабілізацію на валютному ринку, Національний банк України продовжує пом'якшувати тимчасові обмеження, запроваджені у 2014-2015 роках», - йдеться в повідомленні.

Так, антикризова постанова Правління НБУ №410 від 13 грудня 2016 року «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» встановлює заборону дострокового погашення кредитів і позик в іноземній валюті, отриманих резидентами від нерезидентів. Цим же документом було визначено ряд винятків із такої заборони. Правління Національного банку вирішило розширити наявні винятки на дострокове погашення кредитів, залучених у нерезидентів: по-перше, банки зможуть раніше строку погашати такі кредити, по-друге, бізнес зможе достроково погашати кредити у випадку, коли акціонером такого позичальника або нерезидента-кредитора є міжнародна фінансова організація. Також, резиденти-позичальники зможуть здійснювати дострокове погашення кредитів за умови, що нерезидентом-кредитором є банк.

Читайте також: Резерви Нацбанку дозволяють спокійно реагувати на затримку траншу МВФ - Альпарі

За словами в.о. голови НБУ Якова Смолія, ці кроки допоможуть полегшити залучення боргових ресурсів за кордоном і водночас не призведуть до дестабілізації ситуації на валютному ринку.

Відповідні зміни передбачено постановою Правління НБУ №61 від 10 липня 2017 року "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 13 грудня 2016 року №410", яка набуває чинності з 11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-