Порошенко подякував США за співпрацю з недопущення будівництва Nord Stream-2

Порошенко подякував США за співпрацю з недопущення будівництва Nord Stream-2

Укрінформ
Україна вдячна США за співпрацю з недопущення реалізації проекту російського газопроводу "Північний потік-2" в обхід України в країни Європи.

Про це заявив журналістам Президент Петро Порошенко після зустрічі з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Важливою ділянкою співпраці в енергетичній сфері є співпраця з недопущення будівництва політичного проекту "Північний потік-2". І я дуже дякую американським партнерам за ту ефективну і послідовну позицію в недопущенні реалізації цього глибоко заполітизованого проекту", - сказав він.

Читайте також: Німецький депутат сказав, як Україні нейтралізувати "Північний потік-2"

За словами Порошенка, йому також було приємно почути від держсекретаря США про підтримку реформ в енергетичному секторі України, у тому числі, щодо будівництва заводу ядерних відходів та забезпечення поставок ядерного палива.

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" (Nord Stream-2) передбачає будівництво двох ниток газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. За планом загальна пропускна здатність має становити 55 мільярдів кубометрів за рік.

Для реалізації проекту створено компанію Nord Stream 2 AF, яка в квітні підписала угоди про фінансування проекту з Shell (Велика Британія - Нідерланди), OMV (Австрія), Engie (Франція), Uniper і Wintershall (обидві - Німеччина). У червні партнери перерахували на рахунки компанії понад один мільярд євро. Планується, що трубопровід почне працювати в 2019 році.

Раніше республіканська більшість Палати представників конгресу США пригальмувала голосування щодо санкцій проти Росії, які схвалив Сенат. Окремим пунктом у документі прописано намір США "протидіяти будівництву газопроводу "Північний потік-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-