Нафта дешевшає через надлишкові пропозиції на світовому ринку

Нафта дешевшає через надлишкові пропозиції на світовому ринку

Укрінформ
Нафта впала в ціні у п'ятницю, оскільки інвестори проігнорували дані щодо запасів нафти в США і зосередилися на надлишку пропозиції на світовому ринку нафти.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням в серпні впали в ціні на 1,27% до $44,94 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 1,23% до $47,52 за барель.

У четвер міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 30 червня, знизилися на 6,3 мільйона барелів, або на 1,2% - до 502,9 мільйонів барелів. Аналітики вважали, що запаси знизилися на 0,45%, або на 2,283 мільйона барелів, до 506,917 мільйонів барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) знизилися на 1,3 мільйона барелів, склавши 59,5 мільйона барелів. 

Сприяють нинішньому корегувальному зниженню і дані про те, що видобування нафти в США за тиждень, за даними міністерства виросло на 0,95%, або на 88 тисяч барелів на добу, до 9,338 мільйонів барелів на добу. 

"Нафтові ціни спочатку зміцнилися на фоні сильнішого зниження запасів, ніж очікувалося. ... Проте ентузіазм був короткостроковим, оскільки ринок звернув увагу на чергове зростання видобування в США", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків банку ANZ.

Читайте також: Бензин А-95 у Київській області продають майже за 25 гривень

Раніше  цього тижня агентство із посиланням на дані Thomson Reuters Oil Research повідомило, що експорт нафти країн ОПЕК в червні збільшився другий місяць поспіль. Показник становив 25,92 мільйона барелів на день у червні, що на 450 тисяч більше в порівнянні з травнем і на 1,9 мільйона більше, ніж рік тому.

За станом на 08:45 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 47,55 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 47,89 долара за барель, що на 22 центи нижче за рівень закриття торгів ($48,11).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-