Єврокомісія планує виділити Україні €200 мільйонів грантів – Домбровскіс

Єврокомісія планує виділити Україні €200 мільйонів грантів – Домбровскіс

Укрінформ
Європейська комісія має намір виділити на грантову допомогу Україні 200 млн євро.

Про це на конференції з питань реформ в Україні у четвер у Лондоні заявив Валдіс Домбровскіс, заступник голови Єврокомісії з питань фінансової стабільності та фінансових послуг.

"Україні вдалося досягти значних успіхів у досягненні макроекономічної стабільності. Ми вітаємо це", - сказав Домбровскіс і повідомив, що Єврокомісія має намір ухвалити рішення про виділення 200 млн євро грантів на нові програми.

"Єврокомісія цього року ухвалить рішення про нові програми, загальна сума за якими становить 200 млн євро в грантах", - уточнив він, вказавши на обсяги вже виділеної допомоги – 2,8 млрд євро з 3,4 млрд євро, які були заплановані.

Читайте також: Гройсман запевняє, що в Україні розпочалася тотальна боротьба з корупцією

Говорячи про безпекову ситуацію, Домбровскіс вказав на те, що вона залишається напруженою, а пов’язані з агресією щодо України санкції проти РФ залежатимуть від виконання Мінських домовленостей.

"Сьогодні ситуація з безпековим питанням лишається напруженою. Що стосується Мінського процесу, то в ньому дуже повільний прогрес. Не буде отримано бажаних результатів у цьому ключі без залученості сторін", - сказав Домбровскіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-